Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία αγαπημένη χειμωνιάτικη συνήθεια.
Οι σούπες είναι αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής κουζίνας σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ζεστές ή κρύες, μπορούν να μαγειρευτούν με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά και με ρύζι.
Στην Ελληνική κουζίνα, οι πιο κλασικές επιλογές είναι η κοτόσουπα , η κρεατόσουπα, οι σούπες με όσπρια και η ψαρόσουπα. Είναι θρεπτικές, νόστιμες, με λίγες θερμίδες και είναι ιδανικές ως πρώτο αλλά και ως κυρίως πιάτο.
Ανάλογα με τα υλικά τους, περιέχουν υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Το βράσιμο της σούπας είναι ένα υγιεινός και ελαφρύς τρόπος μαγειρέματος που απαιτεί λίγη ποσότητα ελαιόλαδου.
Μικρά μυστικά στο μαγείρεμα της σούπας
Οι σούπες πρέπει να βράζονται σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλό είναι να τις σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για να μην εξατμίζονται τα υγρά τους.
Αλατίζουμε τις σούπες σταδιακά , έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας ξεφύγει περισσότερο αλάτι. Αν πάλι το παρακάνετε με το αλάτι, υπάρχει λύση. Το μυστικό είναι να ξεφλουδίστε μια πατάτα και να την βάλετε να βράσει μέσα στην σούπα 15 λεπτά. Θα τραβήξει όλο το περιττό αλάτι!
Εάν θέλουμε τις σούπες μας πιο παχύρευστες, μπορούμε να πολτοποιήσουμε ένα μέρος των λαχανικών τους στο μπλέντερ και να προσθέσουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με την σούπα. Αν δεν μας περισσεύουν λαχανικά από την σούπα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή ζωμό.
Οι σούπες μπορούν να σερβιριστούν με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, με κάτι αλμυρό όπως π.χ. τυρί ή με κριτσανιστά κρουτόν.
Στο παρακάτω link της ιστοσελίδας μας μπορείτε να δείτε πολλές και πεντανόστιμες σούπες.
http://www.stopikaifi.gr/gr/Syntages.asp
|