home αρχική blog επικοινωνία english
Blog συνταγών, ομορφιάς και οικιακών  
  Συνταγές   Ομορφιά   Οικιακά  
   
Πορτοκάλι - το χρυσό φρούτο
12 Φεβρουαρίου 2013  
0 σχόλια
 

                                

 

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την προέλευση του πορτοκαλιού. Όλες, όμως συγκλίνουν στο ότι το φυτό αυτό καλλιεργούνταν στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Η καλλιέργεια του στην Ευρώπη ξεκίνησε περίπου το 1700 από την Σικελία.

Οι ποικιλίες του πορτοκαλιού είναι τα “ξανθά” πορτοκάλια που διακρίνονται από την πορτοκαλί σάρκα τους και στα κοκκινό-σάρκα.“σαγκουίνια”.

Οι πιο διαδεδομένες ποικιλίες είναι τα : Βαλένθια, Καλαμπρέζε, Ταρόκο και Μόρο. Υπάρχει και η πικρή ποικιλία το νεράντζι ,το οποίο δεν τρώγεται ως φρούτο αλλά γίνεται εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού.

Τα πορτοκάλια τα βρίσκετε στην αγορά σχεδόν όλο το χρόνο, επειδή οι ποικιλίες τους ωριμάζουν σε διαφορετικές εποχές. Προτιμήστε να αγοράζετε τα πορτοκάλια που είναι πιο βαριά και με σκληρή φλούδα, γιατί έτσι θα περιέχουν σίγουρα περισσότερο χυμό. Επιλέξτε βιολογικής καλλιέργειας πορτοκάλια αν η συνταγή σας απαιτεί την χρήση της φλούδας.

Μπορούμε να τα διατηρήσουμε περίπου για 10 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης μπορείτε να αφαιρέσετε την φλούδα ,να την κόψετε σε φέτες και να τις καταψύξετε. Τα κατεψυγμένα πορτοκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή παγωτών, για σορμπέ ή για να αρωματίσουν διάφορα γλυκά ή φαγητά. Ακόμα και οι φλούδες του πορτοκαλιού μπορούν να καταψυχθούν. Έτσι θα είναι έτοιμες προς χρήση.

Χρησιμοποιήστε το πορτοκάλι στην κουζίνα σας, κομμένο σε φέτες, ως γλάσο στα γλυκά σας, ή το χυμό του στις σαλάτες σας. Η φλούδα του πορτοκαλιού, τριμμένη ή κομμένη σε φέτες, χαρίζει εκπληκτικό άρωμα όπου και αν την χρησιμοποιήσετε.

Για να αφαιρέσετε όλο τον χυμό από το πορτοκάλι, βάλτε το σε χλιαρό νερό και αφήστε το βυθισμένο για 15 λεπτά.

 

 
   
Bookmark and Share
 
 
 
  Σχόλια   (0)  
 
  Αξιολόγηση  
0,0 (21)
 
  συνδεθείτε εδώ για να σχολιάσετε
 
 
Αρχείο
 
   
 
SOCIAL NETWORKING
 
   
 
 
 
Συνταγές Ομορφιά Οικιακά
 
     
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future   Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future